Leerlingen en wethouder openen Aurum College

Vrijdag 28 juni jl. opende wethouder van Wageningen samen met twee leerlingen het nieuwe schoolgebouw van het Aurum College aan de Zuigerplasdreef in Lelystad. Na een mooi vraaggesprek tussen de twee leerlingen van de school en de wethouder, verrichtten de drie de officiële openingshandeling. Ze onthulden een betonnen bankje, dat de leerlingen de komende tijd met mozaïek zullen inleggen. De kleine scherven en stukken keramiek maken gezamenlijk een stevig en mooi geheel. Het ontwikkelen van deze stevige basis staat symbool voor het Aurum College.​

 

Onderwijs- en kenniscentrum

Voor de verhuizing was de school gesitueerd op twee locaties in de stad, het Kofschip en het Karveel. Mede dankzij de steun van de gemeente Lelystad, is het ontwerp- en bouwproces heel snel gegaan. In oktober 2018 werd de eerste paal geslagen en in mei jl. konden de leerlingen de school betrekken. Door de situering van de school op de locatie aan de Zuigerplasdreef – naast De Rede en de dokter Herman Bekiusschool – ontstaat er een onderwijs- en kenniscentrum voor leerlingen met een speciale onderwijs ondersteuningsbehoefte van 4 tot 20 jaar en van het niveau praktijkonderwijs t/m vwo.

Een optimale onderwijsomgeving

Het Aurum College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs op havo/vwo-niveau voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld een vorm van autisme, of vergelijkbare problematiek hebben. Door het creëren van een optimale onderwijsomgeving en de begeleiding door bevlogen, betrokken en goed opgeleide professionals, biedt de school de leerlingen een veilige en voorspelbare leeromgeving waar ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Het nieuwe schoolgebouw is helemaal ontworpen en ingericht naar de onderwijs ondersteuningsbehoefte van de leerlingen.

Samen met IVIO@school ontwikkelde het Aurum College de afgelopen 11 jaar een nieuw onderwijs concept dat landelijke navolging heeft gekregen. De methodiek bestaat uit afstandsonderwijs in combinatie met de begeleiding van een mentor en eigen vakdocenten op school. Middels staatsexamens behalen de leerlingen certificaten en diploma’s op havo- en vwo-niveau.

Een vertrouwde jas

Voor leerlingen en medewerkers voelde het nieuwe gebouw meteen al als een vertrouwde jas. Een prachtige leer- en werkomgeving waar leerlingen met een gouden randje zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomst.