De Steiger werkt mee aan Circulair Ambachtscentrum

Naast het pand van Kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad staat sinds eind juli jl. een refurbished zeecontainer. In deze zeecontainer worden materialen verzameld die anders in de recyclebakken van De Groene Sluis terechtkomen. Leerlingen van De Steiger en het ROC maken hiervan andere of vernieuwde producten. Dit project maakt deel uit van de duurzame leerlijn op de scholen.

De leerlingen leren omdenken: oud hout hoeft niet in de recyclebak, je kunt er iets anders van maken waarbij je de waarde vermeerdert en een circulaire economie creëert. Zo krijgen producten er een extra leven bij. De leerlingen maakten al kerstbomen van afgekeurde lattenbodems, een minibieb voor de buurt van oude kastjes en vogelhuisjes van oude lades.

Dit project wordt gerealiseerd met een subsidie van de gemeente Lelystad. De gemeente Lelystad, Kringloopwinkel De Groene Sluis, het ROC en de Steiger werken samen om een Circulair Ambachtscentrum in Lelystad vorm te geven. Met de komst van deze zeecontainer sorteren ze hierop voor.