Avondschool Eduvier start samenwerking met Werkbedrijf

Met ingang van augustus 2021 verzorgt Avondschool Eduvier een aantal praktijkgerichte cursussen voor deelnemers van het Werkbedrijf Lelystad. De cursussen zijn onderdeel van een pilot met als doel de ervaring van Eduvier met dit soort praktijklessen niet alleen voor de leerlingen van onze scholen in te zetten, maar ook voor andere doelgroepen. Op 15 september jl. ondertekenden Marleen Lemstra, bestuurder van Eduvier, en Onno Vermooten, directeur van het Werkbedrijf, de overeenkomst die de start van de samenwerking markeert.

Met een cursus op weg naar een baan

Werkbedrijf Lelystad helpt werkzoekenden in de regio aan een baan en helpt bedrijven aan geschikte werknemers. Werkzoekenden starten onder begeleiding van een werkcoach een traject met als doel een passende baan te vinden. Onderdeel van dit traject kan het opdoen van werkervaring, of het volgen van een training of opleiding zijn.

De VCA cursussen en heftruckopleidingen die het Werkbedrijf aanbiedt, worden met ingang van augustus 2021 verzorgd door de Avondschool van Eduvier. Het Werkbedrijf en één van de praktijklocaties van Eduvier zijn gevestigd in hetzelfde pand aan de Vaartweg in Lelystad. De cursussen zullen dan ook op deze locatie verzorgd worden. Als de deelnemers de cursus met goed gevolg doorlopen, ontvangen ze het bijbehorende certificaat wat hen op weg helpt bij het vinden van een baan.

Blijven leren​​​​​​​

De Avondschool wordt de komende jaren verder ontwikkeld, om onze ervaring in met name het praktijkgericht onderwijs breder in te zetten. Doel is om zowel oud leerlingen als andere geïnteresseerden, ook na de middelbare school, een breed aanbod aan praktijkgerichte cursussen te bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Marleen Lemstra en Onno Vermooten tekenen de samenwerkingsovereenkomst.