Super trots

2 september 2021 – Leerlingen van praktijkschool de Steiger kookten voor en bedienden de gasten van het sponsordiner ter ere van het vijfjarig bestaan van de Lelystadse Uitdaging. Dit ondernemersnetwerk brengt stichtingen en verenigingen die hulp nodig hebben in contact met bedrijven die een helpende hand willen bieden. De genodigde ondernemers kregen een viergangendiner voorgeschoteld, vegetarisch en samengesteld met producten uit de regio.

‘Verrassende smaken en ontzettend lekker’ vertelt directeur van de Steiger Ton Heimerikx, die mocht aanschuiven bij het diner: ‘Ik heb mooie samenwerkingen gezien tussen de koks en leerlingen. Docenten van het MBO hielpen in de bediening en in de keuken. Tussen de gangen door was er steeds een korte presentatie. Keer op keer werden de leerlingen van De Steiger genoemd en geroemd. Onze leerlingen deden het echt fantastisch. Zowel in de keuken als in de bediening en met een goede uitstraling. Precies zoals hun docent en kok Jacco van der Stel hen dat probeert mee te geven’.

‘Toen de leerlingen aan het einde van de avond met Jacco voorop onder een stevige beat door de ruimte wandelden, had ik moeite om het droog te houden. De leerlingen waren goed geïnstrueerd dat ze “normaal” moesten doen, want er zaten allemaal belangrijke mensen in de zaal, waaronder de burgemeester van Lelystad. Zelf liep Jacco vrolijk zwaaiend voorop, tot verbazing van de leerlingen, “wij moesten normaal doen en zie hem eens raar doen”.’

Omroep Flevoland maakt een reportage.