Eerste Boris praktijkverklaring Entree Arbeid

23 mei jl. reikte Entree Arbeid Lelystad het eerste Boris praktijkcertificaat uit. Winifred Adukpo kreeg de praktijkverklaring overhandigd door Joost Prins van Brood- en Banketbakkerij Prins BV en Gaatze Boersma, Talentmeester Entree Arbeid Lelystad.

In Lelystad krijgen jongeren tot 27 jaar zonder startkwalificatie via Entree Arbeid de kans om toch door te kunnen groeien naar betaald werk. Ze krijgen onderwijs, begeleiding en training aangeboden en doen werkervaring op middels interne en externe stages.

Boris vergroot kansen op arbeidsmarkt

In samenwerking met SBB Boris (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) biedt Entree Arbeid haar deelnemers nu ook de mogelijkheid een Boris praktijkcertificaat te behalen. Door het ondertekenen van deze praktijkverklaring geeft de werkgever van het leerbedrijf aan dat de leerling de werkprocessen voldoende beheerst. Het certificaat wordt door de brancheorganisaties erkend als een bewijs van vakbekwaamheid en vergroot daarmee de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt.

Entree Arbeid

Entree Arbeid is een programma van de Ketensamenwerking Kansverdienende Jongeren (KKJ). De partijen die zich hieraan verbonden hebben zijn MBO College Lelystad, Eduvier onderwijsgroep, Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), gemeente Lelystad, Groenhorst Lelystad en Werkbedrijf Lelystad