Een unieke prestatie en 30.000 euro voor het goede doel

Een groep leerlingen van Flevodrome, De Anger, De Rede en het Aurum College vertrok eind mei (samen met docenten en begeleiders van de scholen en Flevodrome) voor een week naar Frankrijk om met de fiets of te voet de Alpe d’Huez te beklimmen. Ze maakten deel uit van een grotere groep scholieren uit Flevoland die zich inzet voor het project Flevoland Fietst Tegen Kanker.

Dit project geeft scholieren de kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen. Want naast het zelf beklimmen van de Alpe d’Huez op zondag, doen ze de rest van de week vrijwilligerswerk voor stichting Alpe duZes.

Geld inzamelen en trainen

Het inzamelen van geld voor het goede doel startte al ruim voor aanvang van de daadwerkelijke klim. Gedurende het jaar haalden de leerlingen individueel en samen met medeleerlingen geld op voor Alpe duZes (en het KWF). Ze planden en organiseerden acties en trainden daarnaast hard voor de beklimming.

Vrijwilligerswerk

Tijdens het evenement deden de leerlingen vrijwilligerswerk, waaronder het schoonmaken van toiletten, het voorbereiden van de BBQ voor VIP’s, het assisteren in de winkel en het afzetten van het parcours. Het hoogtepunt vond plaats op donderdag, de dag waarop 5000 Nederlanders de Alpe d’Huez beklommen. De eerste scholieren startten hun werkdag om 2 uur ’s nachts. Ze deelden in bocht 16 en 18 voedsel en water uit, gaven “Hermannetjes” (een fietser even duwen) en hielpen bij de beveiliging. Alles onder het motto “Opgeven is geen optie!”.

Unieke prestatie

De leerlingen hadden een fantastische week en stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker haalde in totaal 63.730,35 euro op voor het goede doel. Ongeveer 30.000 euro daarvan is door de leerlingen van de Eduvier scholen en Flevodrome bij elkaar gebracht. Een unieke prestatie, waar ze heel trots op mogen zijn.

Op 27 juni jl. overhandigde Flevoland Fietst Tegen Kanker de cheque met de totale opbrengst aan de Stichting Alp DuZes.