Samen voor inclusief onderwijs

Het Meesterwerk, Nautilus SO, Kinderopvang GO! en De Schoor zijn sinds september gevestigd op één locatie aan de El Grecostraat in Almere. Op 15 december jl. organiseerden ze een feest om de start van de samenwerking te vieren. Een feest voor leerlingen, ouders én voor organisaties waar ze mee samenwerken.

De Wethouder van Onderwijs,  Roelie Bosch, verzorgde de aftrap van de feestelijkheden. De middag stond niet alleen in het teken van vieren, maar bood ook een platform voor het uitwisselen van ideeën over de afgelopen maanden van samenwerking en toekomstplannen met netwerkpartners en genodigden.

Samenwerking is de basis

Wendy de Vos, adjunct directeur van Nautilus SO: “Inclusief onderwijs begint met samenwerking. Ons samenzijn in één gebouw biedt unieke mogelijkheden voor het creëren van een omgeving waarin ieder kind kan gedijen. Door onze samenwerking bouwen we aan bruggen van begrip en mogelijkheden, waarin diversiteit niet alleen wordt geaccepteerd, maar ook gevierd.”

Annika de Vries, directeur van Het Meesterwerk, voegt toe: “Deze samenwerking levert ons op dit moment vooral kennisdeling en nieuwe inzichten op. In de toekomst hopen we op de uitwisseling van leerlingen waar mogelijk en uitwisseling van expertise en hulpverlening.”

De samenwerking tussen regulier en speciaal onderwijs is een mooie stap naar het vormen van een compleet en inclusief onderwijssysteem, dat elke leerling omarmt en ondersteunt.