MBO College Lelystad en Eduvier starten Beroepshavo

MBO College Lelystad start in samenwerking met Eduvier onderwijsgroep in september 2023 met de Beroepshavo. Deze nieuwe vorm van onderwijs stoomt studenten klaar voor het hbo.

De Beroepshavo is een mbo-opleiding op niveau 4 die studenten in twee jaar extra goed voorbereidt op doorstromen naar het hbo. Dit maakt de opleiding anders dan een traditionele mbo-opleiding, die meer beroepsgericht is. Maar ook anders dan de havo, die meer theoretisch is. Voor scholieren die liever een praktische opleiding volgen, maar die er wél van overtuigd zijn naar het hbo te willen is de Beroepshavo het antwoord.

Hbo-vaardigheden

Op de Beroepshavo werken studenten, naast de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en Persoonlijk Leiderschap, aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties in de regio Flevoland. Hierdoor ontwikkelen ze kennis, houding en persoonlijke vaardigheden die belangrijk zijn om succesvol door te stomen naar het hbo. Zo leren ze werken volgens de design thinking methode en de Scrum methode. Studenten kunnen zich breed oriënteren, bijvoorbeeld op het werkveld Logistiek of Marketing & Communicatie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Havo-vakken

Het MBO College Lelystad werkt in deze nieuwe opleiding samen met Eduvier. Eduvier verzorgt de vakken Nederland, Engels en wiskunde op havo niveau en bereidt studenten voor op het staatsexamen havo voor deze vakken.

Het alternatief voor de havo

De Beroepshavo is een goed alternatief voor leerlingen in havo 4 (of vwo 4) die meer praktijkgericht verder willen leren. Met een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 kunnen zij met de Beroepshavo starten. Daarnaast is de Beroepshavo geschikt voor vmbo-tl (en gl) leerlingen, met name voor de leerlingen die al weten dat zij uiteindelijk naar het hbo willen. Ook studenten met een mbo-diploma op niveau 2 of 3 worden toegelaten tot de Beroepshavo.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Beroepshavo in Lelystad op de website van het ROC.