EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Tweede serie LelyStart diploma’s uitgereikt

Lelystad - Op donderdag 13 juli jl. werd de tweede serie LelyStart diploma’s uitgereikt aan zes deelnemers van Entree Arbeid Lelystad. In aanwezigheid van wethouder Elly van Wageningen en ouders, vrienden en werkgevers van de deelnemers, reikten Agnetha Smit (werkcoach Werkbedrijf Lelystad) en Gaatze Boersma (Talentmeester bij Entree Arbeid) de diploma’s uit. Inmiddels is dit de tweede groep jongeren die met succes deelnam aan een bijzonder opleidingstraject aan de Vaartweg, met als doel het uitstromen naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

Eerste successen
Een jaar geleden ontving de eerste groep van acht deelnemers aan Entree Arbeid het LelyStart diploma. Vier van hen zijn doorgestroomd naar een mbo 2 opleiding en de overige vier stroomden uit naar een betaalde baan.

Passend leren en werken
Sommige jongeren hebben, om wat voor reden dan ook, niet de mogelijkheid om binnen het mbo door te stromen naar niveau 2 of hoger. In Lelystad krijgen jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder startkwalificatie via Entree Arbeid de kans om toch door te kunnen groeien naar betaald werk. Op de Vaartweg 67 krijgen ze onderwijs, begeleiding en training aangeboden. Daarnaast doen ze passende werkervaring op middels interne en externe stages. Met het ontvangen van de LelyStart diploma’s zijn de deelnemers klaar voor de stap naar de arbeidsmarkt. Ook hierin worden zij nog ondersteund zolang dat nodig is.

Ketensamenwerking Kansverdienende Jongeren (KKJ)
Entree Arbeid is een programma van de Ketensamenwerking Kansverdienende Jongeren (KKJ). De partijen die zich hieraan verbonden hebben zijn MBO College Lelystad, Eduvier onderwijsgroep, Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), gemeente Lelystad, Groenhorst Lelystad en Werkbedrijf Lelystad.

Terug naar overzicht.