In memoriam

Op 1e kerstdag is Roel Stam in alle rust overleden. We herinneren ons Roel als een zeer betrokken, bevlogen en kundig docent. Jarenlang heeft hij zich vooral bezig gehouden met de leerlingen die het Entree traject volgden.
Roel was streng maar rechtvaardig en vroeg aan zijn leerlingen het maximale uit zichzelf te halen. Hij was ook streng voor zichzelf. ’s Avonds en in het weekeinde voor school werken was voor hem eerder regel dan uitzondering. Hij bereikte uitmuntende resultaten met zijn leerlingen. Hij zette oud leerlingen, die hun doel hadden behaald, in om nieuwe leerlingen duidelijk te maken dat inzet loont.
Roel zocht altijd naar ondersteunde middelen/methodes die ervoor konden zorgen dat zijn leerlingen de stof beter tot zich konden nemen. Hij zette daarbij vanaf het begin ook veel digitale middelen in. Voordat de school over digiborden beschikte creëerde hij al door middel van een beamer zijn eigen ’digibord’. Hij heeft ook de YURLS pagina speciaal voor de Steiger aangemaakt, een overzichtelijke online pagina met alle sites en links die voor de Steiger van belang zouden kunnen zijn. Tijdens de het jaargesprek van 2018 vertelde Roel dat hij op social media Peter Lakeman, onderzoeker en adviseur en bekend van de term ‘teach smarter not harder’ volgde. Dit deed Roel om zijn leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen. Verder zorgde hij ervoor dat de hoeveelheid verbruiksboeken voor leerlingen op peil bleef. Soms had zijn lokaal wel wat weg van een magazijn.
Daarnaast was Roel de AVO-coördinator voor de bovenbouw en had hij een heel actieve rol in het samenstellen van de agenda van deze werkgroep en alle werkzaamheden die daar uit voortvloeiden. Zoals de pilot voor de digitale cito toetsing, de normering van nieuwsbegrip en het ondersteunen van collega’s.
Annie van Valkenhoef, zijn vriendin uit Amersfoort, noemt hem de meest bescheiden en liefste man van de wereld.
Twee oud leerlingen zeggen het volgende over Roel. Amanda; ‘een lieve man die goed kon begeleiden en die het erg waardeerde als oud leerlingen kwamen vertellen over hun vorderingen’. Celine; ‘Jij was iemand die altijd positief in het leven stond. Jij was Altijd vrolijk maar kon ook heel direct zijn. Ik ben Dankbaar voor wat je deed. Ik ben Dankbaar voor wie je was. Ik ben Dankbaar, omdat ik mede door jou heb bereikt waar ik nu sta! Ik wens je een hele fijne reis naar het hiernamaals. Ik zal je ontzettend missen’.
Roel liet in zijn laatste dagen nog aan ons weten dat hij de ‘Wall of Fame’ een fantastisch initiatief vond.
We gaan Roel enorm missen en we wensen Annie heel veel sterkte toe met dit verlies.

Het team van De Steiger