Stage

Op onze praktijklocatie aan de Vaartweg in Lelystad kun je ervaring opdoen in allerlei beroepen. Je gaat bijvoorbeeld aan het werk in de keuken of de kantine, in de autotechniek, of je leert heftruck rijden in het magazijn. Als je hier de nodige ervaring hebt opgedaan en de stagecursus met succes hebt afgesloten, mag je stage lopen bij bedrijven of organisaties. Je stagebegeleider helpt je hierbij.

Interne stage

Je eerste stage is een interne stage. Dit betekent dat je stage loopt binnen de school. Je bemenst bijvoorbeeld de receptie, of werkt in het magazijn.

Stage cursus

Voordat je stage gaat lopen bij andere bedrijven volg je de stage cursus. Je leert bijvoorbeeld hoe het er op een stagebedrijf aan toe gaat, wat de regels en afspraken zijn en hoe je het best kunt solliciteren.  Als je de stage cursus met succes hebt afgerond en je 15 jaar of ouder bent, mag je externe stages lopen.

Begeleide stage

De begeleide externe stage is een stage waarbij je met een groepje leerlingen van De Steiger, onder leiding van een leerkracht, gaat stagelopen binnen een bedrijf. Op dit moment bieden we deze stages aan op de Bataviawerf en de Hanzeborg (Woonzorg Flevoland).

Externe stage

De Steiger werkt samen met veel stagebedrijven. Als je toe bent aan een externe stage maak je in overleg met je mentor of praktijkbegeleider een keus uit dit bestand. Je mag ook zelf een nieuw stagebedrijf aandragen. Je loopt 1 tot 4 dagen per week stage. Zowel binnen het stagebedrijf als op school heb je een vaste begeleider.

Duaal traject

Leerlingen vanaf 17 jaar volgen soms een duaal traject. Dit is een combinatie van naar school gaan en werken. Je gaat bijvoorbeeld twee dagen naar school en drie dagen aan het werk.