Over ons

In de praktijk een vak leren en stage lopen. Maar ook goed voor jezelf zorgen, je talenten ontdekken, jezelf presenteren en samenwerken. Dit en meer leer je op De Steiger, school voor praktijkonderwijs in Lelystad. Samen zorgen we ervoor dat jij straks klaar bent om aan het werk te gaan, of misschien toch een vervolgopleiding te doen.

Wat is praktijkonderwijs?

De Steiger is een school voor praktijkonderwijs. Dit is voortgezet onderwijs voor leerlingen die het beste kunnen leren in de praktijk. Naast de algemene vakken als Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap, krijg je veel praktijkvakken die gericht zijn op het beroep dat je later wilt beoefenen. Zo kun je lessen volgen in werken in het magazijn, met de vorkheftruck, in de horeca, in de groenvoorziening of in een winkel.

We werken met kleine groepen van acht tot vijftien leerlingen, zodat we jou en je medeleerlingen goed kunnen begeleiden. Je hebt een eigen mentor bij wie jij en je ouders terecht kunnen voor vragen. Er is extra hulp bij het leren en we besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden, aan hoe je omgaat met andere mensen op school en op je stageplek.