Een aantal leerlingen van de Steiger lopen maar liefst 5 Kilometer

Een groep leerlingen van de Steiger nam deel aan de 5km scholierenloop van de halve marathon van Harderwijk. Een verslag van Jean Benek en Annique de Boer:

‘Eindelijk was het dan zo ver: Na maanden keihard trainen met een ‘coach to 5k’ programma, hebben de leerlingen zaterdag allemaal hun welverdiende medaille in ontvangst kunnen nemen.’

‘In de basisgroepen staat er elke dag ‘fit’ op het programma. Hierbij gaat het zowel om de mentale als fysieke gezondheid. Op fysiek gebied, wilden een aantal leerlingen graag leren hardlopen. Zo werd het idee geboren om te gaan trainen voor een officiële loop van 5 km. Met elkaar hebben we een trainingsprogramma uitgezocht en hebben we 2 a 3 keer in de week getraind. Het begin was makkelijk, maar na een aantal weken kwam het echt aan op doorzetten. We hebben het met elkaar gehad over pijntjes, wat je moet doen als het tegen zit en hebben ter inspiratie stukjes van Kamp van Koningsbrugge gekeken. We maakten een groepsapp aan om elkaar te motiveren en trainingsdagen af te stemmen en een aantal leerlingen hadden de runkeeper app gedownload. Dit gaf hen goed inzicht in de vooruitgang en motiveerde om verder te gaan.’

‘En dan was het zo ver… voor 12 maart hadden we ons ingeschreven voor de 5km scholierenloop van de halve marathon van Harderwijk. Iedereen was die dag ruim op tijd en de spanning was van de koppies af te lezen. Met trots trokken ze de nieuwe sportshirts van de Steiger aan en toen begon de warming up. Na het startschot ging iedereen hard van start, de leerlingen gaven zichzelf helemaal. De eerste leerling was al binnen een half uur binnen, anderen hadden onderweg wat meer aanmoediging en coaching nodig. We werden bij de finish warm onthaald door een collega en leerlingen die voor hun klasgenoten een mooi spandoek hadden gemaakt.’                                     

‘Met zeer veel trots kijken wij terug op een mooie dag, waarin samenwerken, elkaar motiveren en doorzetten, centraal stonden.’