Leerlingen halen 1500,- euro op voor nieuw schoolplein

Leerlingen van SO De Optimist haalden dinsdag 17 oktober ruim 1500,- euro op voor de aanschaf van materialen voor het nieuwe schoolplein. Ongeveer 40 leerlingen van groep 2 tot en met groep 8 liepen tijdens een sponsorloop rondjes op de atletiekbaan. “De leerlingen van alle groepen renden gezamenlijk de benen uit het lijf, want elk rondje is immers geld waard” aldus Kim Greve, vakleerkracht bewegingsonderwijs, “het is mooi om te zien dat kinderen van verschillende leeftijden samen voor hetzelfde doel rennen”.

In de weken voorafgaand aan de sponsorloop hebben leerlingen geld opgehaald bij familie, vrienden en kennissen. “Het bedrag is veel hoger uitgevallen dan verwacht” vertelt één van de leerlingen, “nu kunnen we echt iets gaafs aanschaffen”.

Niet alleen de leerlingen van De Optimist hebben hun steentje bijgedragen, ook de leerlingen van VSO Het Casteleijn College hielpen deze middag mee. “Wij mochten na elk rondje een stempel zetten op de stempelkaart, zo wisten alle leerlingen precies hoeveel rondjes zij hebben gerend”, vertelt één van hen. “We zijn onwijs trots op onze leerlingen, zowel op het SO als op het VSO. Dat alle leerlingen samenwerken om zoiets moois neer te zetten is toch wat je het liefste ziet”, aldus Rozemarijn Toorn, directeur van beide scholen, “het geld zal goed besteed worden. Met dank aan alle betrokkenen, renners, de organisatie en sponsoren”.