Kerstmarkt druk bezocht

Op dinsdagavond 20 december organiseerden we een feestelijke kerstmarkt. Ruim 150 leerlingen, ouders, broers, zussen en medewerkers genoten van een avond vol hapjes, drankjes, karaoke en oudhollandse spelletjes. Alles volledig in kerstsfeer. “We zijn blij dat wij iedereen dit jaar weer fysiek kunnen en mogen verwelkomen” vertelt Joran Schuijn, adjunct-directeur. “Zo’n avond samen met de leerlingen en hun families is niet alleen heel gezellig, maar ook belangrijk voor het versterken van de samenwerking met ouders en verzorgers”.

Munten voor positief gedrag

Na de officiële opening en het lied dat de onderbouwklas speciaal voor deze gelegenheid had ingestudeerd, kon de markt beginnen. “Deze kerstmarkt sluit mooi aan bij onze manier van werken” vertelt leerkracht Miriam Souwman. “We werken vanuit PBS, Positive Behaviour Support. Dit is een aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag.” Tijdens de markt konden de leerlingen bijvoorbeeld een wens voor een ander opschrijven en deze in de kerstboom hangen. Maar tijdens de lessen kunnen leerlingen ook munten verdienen bij goed gedrag, die uiteindelijk tot een klassenbeloning leiden.

Miriam vertelt verder: “Vorig jaar hebben wij het PBS-certificaat groen behaald en momenteel zijn wij hard op weg de volgende certificaten te behalen, om uiteindelijk een PBS gecertificeerde school te worden.”

Een mooie afsluiting

De kerstmarkt was een groot succes en een mooie afsluiting van het jaar voor ouders, verzorgers, leerlingen en medewerkers.