Studenten van MBO Lelystad op bezoek bij Flevodrome

Op vrijdag 2 juli ’21 werd Flevodrome vereerd door een enthousiast bezoek door studenten van het MBO in Lelystad. Samen met hun studiecoach en talentcoaches brachten zij een ‘werkbezoek’ aan Flevodrome, voorafgaand aan hun afsluitende activiteit in het naastgelegen belevenissenbos.

De studenten volgen op het MBO Lelystad een niveau 2 opleiding, een maatwerktraject met extra ondersteuning vanwege een taalachterstand (Nederlands als 2e taal). Eduvier Onderwijsgroep (waar Flevodrome onderdeel van uitmaakt) is partner van het MBO LelyTalent. MBO LelyTalent richt zich primair op jongeren uit de Entree-opleidingen en niveau 2 mbo-opleidingen van MBO college Lelystad. Binnen dit onderwijstraject is er speciale aandacht voor de extra begeleiding die jongeren nodig hebben bij hun ontwikkeling richting de arbeidsmarkt. Extra aandacht is er bijvoorbeeld voor het oriënteren van jongeren op een branche, matching van jongeren met een stagebedrijf en specifieke begeleiding op de stageplek.

Als afsluitende activiteit hebben de studenten kennis gemaakt met Flevodrome. Na een lekkere kop koffie kregen de studenten en hun begeleiders een rondleiding op de locatie en een spontane workshop ‘de lekkerste chocolademelk zelf maken’ door onze afdeling consumptief. Een geslaagde ochtend!

 

Een rondleiding met uitleg over wat er bij Flevodrome geleerd kan worden.

 

Een spontane workshop in ‘de lekkerste chocolademelk zelf maken’.