Jay Portier is ‘beste talent’ van Lelystad

Donderdagavond 23 november jl. werd Jay Portier, oud-deelnemer van Flevodrome Lelystad, verkozen tot ‘beste talent’ van Lelystad.

Verkiezingen en diner

Het Lelystad Akkoord organiseert jaarlijks de Leerwerkverkiezingen. Tijdens het feestelijke Leerwerkdiner dat verzorgd werd door leerlingen van praktijkschool De Steiger, maakte de jury bekend wie het ‘beste leerwerkbedrijf’ en het ‘beste talent’ van 2023 is.

Jay Portier werd, samen met twee andere jongeren, genomineerd. Tot onze grote trots werd Jay verkozen tot ‘beste talent’. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra reikte hem de oorkonde en bijbehorend beeldje uit.

Je talent en passie ontdekken

Van maart tot en met juli 2023 volgde Jay een traject bij Flevodrome in Lelystad. Tijdens dit traject ontdekte hij zijn talent en passie voor de bouw. Na een succesvolle periode bij Flevodrome, werd hij aangenomen bij TOF (Techniek Opleiding Flevoland). Hier ging hij in augustus jl. aan de slag en volgt daarnaast een BBL opleiding.

Een extra steuntje in de rug

Naast de verkiezing van Jay Portier als ‘beste talent’, sprak de juryvoorzitter mooie woorden over Flevodrome Lelystad: ‘Al jarenlang een belangrijke voorziening in Lelystad voor jongeren die een extra steuntje in de rug nodig hebben richting onderwijs of werk’.