Pilot taal- en horecaklas succes

‘We want more…’ was de reactie van de deelnemers van de taal- en horecaklas, onderdeel van een pilot van De Avondschool voor ouders van leerlingen van praktijkschool de Steiger. ​​​​​​Sinds begin maart verzorgen Fatima Ezzoubir en Martin Zwart hier de taalklas. Jacco van der Stel nam de horecaklas voor zijn rekening.

De taalklas werd voornamelijk bezocht door allochtone vrouwen. Tijdens het traject werd duidelijk hoe gemotiveerd zij zijn om de Nederlandse taal te leren. In gesprekken kwam naar voren waar zij in de praktijk tegen aan lopen en wat het doet met je zelfvertrouwen en de mogelijkheden om deel uit te maken van de samenleving als je de taal niet goed beheerst. Ook de docenten hebben ervaren hoe mooi en dankbaar het is als je op deze manier wat kan betekenen. Het haalt mensen uit hun isolement en ze kunnen op een betekenisvolle manier een avond met anderen doorbrengen.

In de slotfase van de pilot zijn de taalklas en horecaklas samengevoegd, wat twee prachtige avonden in de keuken heeft opgeleverd. Fatima Ezzoubir liet de deelnemers kennismaken met de Marokkaanse keuken.  Als afsluiting maakten de deelnemers onder leiding van Jacco van der Stel pizza’s in een hout gestookte oven.

Het traject werd bijzonder goed gewaardeerd door de deelnemers en heeft mooie contacten opgeleverd. De vraag was dan ook: Wanneer komt er een vervolg?