AVO docent

Nautilus College locatie Paul Kleestraat | Almere

WTF 1,0 | Per 1 augustus 2022 of eerder

Over ons

Het Nautilus College VSO is gevestigd op 3 locaties in Almere. Als team werken we aan een leeromgeving voor de leerlingen die aansluit bij hun onderwijsbehoeften, specifieke hulpvragen en mogelijkheden. Wij zijn voor de locatie Paul Kleestraat, de TL, HAVO en VWO afdeling, op zoek naar een docent voor het Ambulant Leercentrum.

Ambulant Leercentrum

In schooljaar 2022-2023 start formeel het Ambulant Leercentrum op de Paul Kleestraat. In het huidige schooljaar wordt gewerkt om de eerste stappen te maken die al vallen onder de werkwijze van het nieuwe Ambulant Leercentrum.

Doelgroep Ambulant Leercentrum

Voor een deel van de leerlingen in het voortgezet onderwijs (VO) en voorgezet speciaal onderwijs (VSO) werkt een schoolse omgeving soms contraproductief. Zonder maatwerk bestaat het risico dat deze leerlingen (tijdelijk) niet in staat zijn om onderwijs te ontvangen, terwijl zij wel in staat zijn om zich te ontwikkelen en te leren. Om alle leerlingen een passende plek in het onderwijs te bieden is daarom een grote(re) variatie aan ondersteuningsvormen nodig. Het Ambulant Leercentrum (ALC) biedt leerlingen die dreigen uit te vallen, of waarbij de afstand tot onderwijs al dusdanig groot is, een passende plek.

Het ALC helpt leerlingen om weer naar school te gaan. De insteek is om vertrouwen te krijgen en succes-ervaringen op te doen. Als de schoolgang weer is opgebouwd keert de leerling terug naar de school van herkomst. Indien dit niet mogelijk is, wordt gezamenlijk gezocht naar een passende onderwijsplek. Het kan zijn dat de leerling onderwijs blijft volgen in het Ambulant Leercentrum omdat de reguliere onderwijsklassen niet passend zijn voor de leerling.

Het Ambulant Leercentrum is voor leerlingen tussen de 12 en 20 jaar die binnen het VO of VSO uitvallen binnen de huidige vorm van onderwijs. De nadruk ligt op leerrecht in plaats van leerplicht.

De functie

Als docent ALC ben je gericht op wat leerlingen nodig hebben. Dit vraagt kennis van internaliserende problematiek. Onder verantwoordelijkheid van de gedragswetenschapper weet je ingezette zorg en onderwijs met elkaar te verbinden tot een betekenisvol traject. Jij bent verantwoordelijk voor het onderwijs (o.a. Nederlands, Rekenen en Burgerschap) en begeleid je jouw leerlingen bij hun ontwikkeling en voorbereiding op doorstroming naar vervolgonderwijs of (beschutte) arbeid. Jij bent de spil in het contact tussen ouders, school en de leerling. Daarnaast onderhoud je contacten met (zorg-)instellingen en neem je deel aan diverse overleggen binnen en buiten de school.

Wie ben jij

  • Je beschikt over een afgeronde PABO opleiding of relevante lerarenopleiding, een master EN is een pré.
  • Je bent op zoek naar een uitdagende werkomgeving en wilt graag binnen het gespecialiseerd voortgezet onderwijs aan de slag.
  • Je hebt een daadkrachtige, oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding en beschikt over de benodigde pedagogische en didactische vaardigheden.
  • Je bent in staat je leerlingen een gestructureerde leeromgeving te bieden.
  • Je bent in staat om de leerlingen coachend te begeleiden. Je bent in staat om de verbinding en relatie met de leerling vanuit de thuissituatie op te bouwen indien nodig.
  • In het contact met leerlingen, ouders, collega’s en externe specialisten komen jouw communicatieve en sociale vaardigheden goed van pas.
  • Je bent een teamspeler, die de kracht van het team kan versterken en benutten.
  • Je hebt affiniteit met zorg.
  • Door jouw expertise ben je in staat om blokkades die zijn ontstaan m.b.t. leren te doorzien, in kaart te brengen en daar een passend antwoord op te bedenken.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan in een dynamische school met een bevlogen team van betrokken en enthousiaste collega’s die dag in en dag uit de schouders eronder zetten om het optimale uit onze leerlingen   te halen. Werken bij Eduvier betekent werken bij een professioneel lerende organisatie, die je ruime mogelijkheden biedt voor je eigen professionele ontwikkeling. Conform de CAO Primair Onderwijs ontvang je een salaris van maximaal € 4.534,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal L11). De functie is per 1 augustus 2022 of eerder beschikbaar.

Weet je niet zo goed of het speciaal voortgezet onderwijs iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op om jouw vragen te stellen of een dagje mee te lopen, wij denken graag met jou mee!

Ga jij de uitdaging aan?

Ben jij de professional die wij zoeken? Mail dan je CV met motivatie zo snel mogelijk naar vacature@eduvier.nl o.v.v. vacaturenummer 2022-7 en jouw naam.

Contact

Gerard van Rij

Afdelingsleider Nautilus College locatie Paul Kleestraat
T 06-37171039

E www.eduvier.nl