Leerkracht/Mentor

Locatie de Optimist VSO

WTF 1,0

Over ons

De Optimist VSO is een locatie voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (12 t/m 20 jaar). De school biedt onderwijs aan leerlingen vanaf het niveau praktijk-onderwijs tot en met het niveau vmbo-tl. Wij bieden de leerlingen een leeromgeving waarin de leerlingen zich op sociaal-emotioneel gebied en wat betreft kennis en vaardigheden goed kunnen ontwikkelen. Een leeromgeving die aansluit bij hun onderwijsbehoeften, specifieke hulpvragen en mogelijkheden.

De functie

Als leerkracht/mentor geef je les en begeleid je jouw leerlingen met externaliserend gedragsproblematiek bij hun schoolloopbaan. Naast de reguliere schoolvakken neemt de sociaal emotionele ontwikkeling hierbij een belangrijke plaats in. Je begeleidt je leerlingen bij het leren leren, de voorbereiding op de toekomst en het werken aan sociale vaardigheden. Jij bent de spil in het contact tussen ouders, de school en de leerling. Daarnaast onderhoud je contacten met instellingen en neem je deel aan diverse overleggen binnen en buiten de school.

Wie ben jij

  • Je beschikt over een afgeronde PABO opleiding of lerarenopleiding, een afgeronde Master EN is een pré.
  • Je hebt een daadkrachtige, oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding en beschikt over de benodigde pedagogische en didactische vaardigheden.
  • Je bent in staat je leerlingen een gestructureerde leeromgeving te bieden.
  • In het contact met leerlingen, ouders, collega’s en externe specialisten komen jouw communicatieve en sociale vaardigheden goed van pas.
  • Je bent op zoek naar een uitdagende werkomgeving en wilt graag binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs aan de slag.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan binnen een team met betrokken en enthousiaste collega’s. Conform de CAO Primair Onderwijs ontvang je een salaris van maximaal € 4.434= bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal L11). De functie is beschikbaar per 1 augustus 2020.

Ga jij de uitdaging aan?

Ben jij de onderwijsprofessional die wij zoeken, mail dan je CV met motivatie vóór 1 juni 2020 naar vacature@eduvier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2020-10.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Contact

Directeur VSO scholen Lelystad/Emmeloord

De heer P. Nooitgedagt

T: 06-12673297