Netwerkpartners op werkbezoek

Op donderdag 23 maart jl. ontving Flevodrome Almere een aantal samenwerkingspartners uit de regio. Onder andere medewerkers vanuit het Passend Onderwijs VO Almere, Almeerkans en Mind at Work werden op onze nieuw ingerichte locatie aan het werk gezet. Geen saaie presentatie, maar handen uit de mouwen en aan de slag in de werkplaats.

Onder de bezielende leiding van onze werkmeesters werkten ze aan een creatieve houtopdracht, maakten ze houten krukken en kregen ze las les. Na een uur lang timmeren, zagen, schuren, boren, schroeven draaien en lassen was het tijd voor ontspanning, een goed gesprek en het uitwisselen van informatie. Onder het genot van thee, koffie en vers gebakken appeltaarten van Flevodrome Lelystad werd deze geslaagde middag afgesloten.

Flevodrome Almere is met ingang van dit schooljaar weer geopend voor jongeren uit de regio Almere. Sinds januari jl. startten 10 jongeren hier een traject. Bij Flevodrome bieden we individuele leerwerktrajecten voor jongeren die door omstandigheden en persoonlijke problemen, niet meer naar school gaan, thuiszitter zijn, geen diploma hebben en geen werk kunnen vinden. We helpen hen de draad weer op te pakken, zodat ze zelf de touwtjes weer in handen krijgen. Dit doen we samen met de jongere, maar ook met de mensen uit zijn of haar netwerk (zoals school, leerplicht, ouders of hulpverleners) en met bedrijven. Persoonlijke aandacht en begeleiding en het werken aan je eigen doelen staan centraal.

Door onze netwerkpartners uit te nodigen voor een werkbezoek en een goed gesprek, hopen we een nog beter passend aanbod voor onze kansrijke jongeren uit Almere ter realiseren.