Flevodrome reikt certificaten uit!

Na een succesvol leer, werk en trainingstraject gevolgd te hebben bij Flevodrome Lelystad maken de deelnemers Dennis en Isaac de volgende stap richting werk en vervolgonderwijs. Zowel Dennis als Isaac hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun skills, op zowel het gebied van arbeidsvaardigheden als het behalen van branche erkende certificaten.

Dennis gaat werken bij de Kluswinkel

Dennis is een traject bij Flevodrome gestart via de gemeente Lelystad. Dennis vond al snel zijn plekje bij Flevodrome. Door dagelijks naar Flevodrome te komen kreeg Dennis zijn leven weer op de rit. Door zijn eigen inzet en talent heeft Dennis twee certificaten behaald via Stappenplan Houtbewerken (Hout dat Werkt). Onder begeleiding van zijn werkmeester vond Dennis een werkplek bij de Kluswinkel in Lelystad, een project vanuit het Werkbedrijf Lelystad op weg naar een vaste baan. Met de door Dennis vergaarde kennis kan hij hier prima uit de voeten. Dennis weet Flevodrome te vinden wanneer het nodig is. Of zoals Dennis het zelf verwoordt; ‘ik weet jullie te vinden’.

Dennis ontvangt zijn certificaten ‘Hout dat Werkt’, stap 1 en 2 uit handen van zijn werkmeester Frits Telgen.

Isaac gaat het maken.

Na een moeizame periode in Eindhoven besloot Isaac om weer in Lelystad te gaan wonen. Via zijn oom in Lelystad besloot Isaac om zichzelf aan te melden bij Flevodrome. Doel van Isaac was om uiteindelijk een doorstart te kunnen maken richting een vervolgopleiding. Bij Flevodrome ging hij hard aan de slag. Isaac heeft zijn heftruck certificaat behaald, waarmee hij vanaf juni ’21 aan de slag gaat als heftruckchauffeur bij Flevo rubber in Lelystad. Vanaf september ’21 gaat Isaac starten met een MBO niveau 2 opleiding elektrotechniek in Almere.

Op zijn laatste dag op Flevodrome vroeg Isaac of hij even mocht bellen? ‘Waar naartoe?’, was de vraag van zijn werkmeester. ‘Ik moet mijn werk even bellen’, was zijn antwoord. Een mooi voorbeeld van de ontwikkeling die Isaac binnen Flevodrome heeft gemaakt. Van een jongen met vragen over zijn toekomst, naar een volwassen man die verantwoordelijkheid neemt voor zijn toekomst!

Isaac ontvangt zijn heftruck certificaat uit handen van zijn werkmeester Frits Telgen.

Een trots team Flevodrome!