EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Leerlingen Aurum College in de prijzen

De vakdocent economie van het Aurum College enthousiasmeerde  zijn havo- en vwo-leerlingen om mee te doen met de ConjuctuurBekerStrijd. En met succes. De leerlingen van havo 4-5 behaalden de tweede plaats.

Wat is de ConjunctuurBekerStrijd?

De ConjunctuurBekerStrijd is een wedstrijd waarbij klassen onder leiding van hun docent de ontwikkeling van de Nederlandse economie voorspellen. Dit doen ze aan de hand van tien indicatoren die het CBS ook gebruikt om de conjunctuur te analyseren. Leerlingen analyseren historische reeksen, vergelijken indicatoren, leggen verbanden en volgen het nieuws om tot een goede voorspelling te komen. Hierbij moeten ze samenwerken, analyseren, onderzoeken en beredeneren. 

Prijsuitreiking

De drie best scorende klassen, waaronder de deelnemers van het Aurum College kwamen op 19 april jl. met bussen naar het CBS in Den Haag voor de prijsuitreiking. Na het officiële gedeelte kregen ze een rondleiding door het CBS-gebouw. Een interessante middag voor de leerlingen. Joey, één van de deelnemende leerlingen schrijft in zijn verslag:

 ‘Eindelijk een kijkje achter de schermen van het CBS, een bedrijf waar je veel van hoort en waar veel over wordt gezegd, maar waar je eigenlijk vrij weinig van weet. Volgend jaar weer?'

Terug naar overzicht.